بورس محلی برای کشف قیمت خودروها

با آغاز فصل زمستان انتظار می رود برای قیمت گذاری جدید خودروها اقدام شود که به دلیل پیش بینی طرح های متعدد قیمت گذاری دولت و مجلس، سرنوشت تعیین قیمت خودروها در زمستان مشخص نیست هرچند که کارشناسان این صنعت معتقدند روند قیمت گذاری در دو فصل گذشته تا اندازه ای منجر به کاهش زیان مطلق خودروسازان شده است.

به گزارش صدای بورس، هرچند با تصمیم کمیته خودرو قیمت گذاری خودروها فصلی شد و در شش ماهه گذشته شاهد افزایش قیمت کارخانه ای خودروها بودیم اما با این حال خودروسازان همچنان بر زیاندهی تولیدات خود تاکید دارند و این موضوع سبب شد تا علیرضا رزم حسینی بر اصلاح قیمت خودرو با هدف خروج از زیاندهی خودروسازان را مطرح کند.

 از این رو در بسته جهش تولید، اصلاح قیمت گذاری خودرو به عنوان یکی از بندهای چهارگانه تعریف شده این در حالیست که در سوی دیگر و بر اساس طرح ساماندهی صنعت خودرو، نمایندگان مجلس بر حذف قیمت گذاری فصلی تاکید و اعلام کرده اند که بورس محلی برای کشف قیمت خودروها خواهد بود.

 با این وجود همچنان تصمیم مشخصی درخصوص تعیین قیمت خودروها گرفته نشده است. حال با آغاز فصل زمستان و روال فصل های گذشته این پرسش مطرح است که قیمت گذاری فصلی در شش ماهه گذشته تا چه اندازه منجر به خروج خودروسازان از زیاندهی شده است.

امیرحسن کاکایی، عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران با تاکید بر این که قیمت گذاری دستوری ذاتا موضوع بدی نیست، اظهار کرد: خودروسازان در حالت قبلی نیز نسبت به تعیین قیمت خودرو با همفکری یکدیگر و زیر نظر دولت اقدام می کردند تا به یک نتیجه مشخص برسند، بنابراین اصل دستوری بودن قیمت ایرادی ندارد.

وی گفت: مشکل اصلی قیمت گذاری دستوری، فرمولی است که مورد استفاده قرار می گیرد و عددی است که از آن استخراج می شود چرا که شورای رقابت در دوسال و نیم گذشته با اعداد «گذشته نگر» به اعداد و ارقام نگاه کرده و همواره اعدادی را به عنوان قیمت خودرو اعلام کرده که عقب تر از قیمت واقعی تولید خودرو بوده است.

کاکایی در تشریح دلیل این امر بیان کرد: در سه سال گذشته این مشکل چندان عمیق نبود زیرا زمانی که تورم کمتر از ۱۰ درصد باشد چندان مهم نیست که چه عددی در فرمول قرار می گیرد اما زمانی که کشور با تورم ۵۰ درصدی دست به گریبان است هر فصلی حدود ۱۲ تا ۱۵ درصد افزایش قیمت خواهیم داشت اما دو سال قیمت خودروسازان به شکل معناداری از قیمت های بازار و همچنین تولید عقب بود به طوری که بعضا برخی از تولیدات تا صددرصد ضررده بود.

عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران با بیان این که برخی از تولیدات خودروسازان نیز به واسطه قیمت گذاری اشتباه برای خریدار تا 200 درصد سود به همراه داشت، تصریح کرد: این روند در شش ماهه گذشته به واسطه قیمت گذاری فصل تا اندازه ای بهبود یافته زیرا به جای تعیین قیمت یک ساله در هر فصل نسبت به قیمت گذاری فصلی اقدام شد که این تصمیم منجر به کاهش زیان خودروسازان شد اما از آن جا که اعداد همچنان گذشته نگر هستند و اعداد پایه از قیمت ها و هزینه های واقعی بسیار پایین تر هستند، همچنان خودروساز با سرعت بسیار بالا در حال تولید زیان است.

وی ادامه داد: اعداد موجود نشان می دهد که در حال حاضر اگر هم اکنون 100 واحد می فروشد معادل 50 واحد زیان مطلق می دهد بنابراین هرچند زیاندهی در حال کاهش است اما همچنان این زیان بسیار قابل توجه است.

کاکایی با تاکید بر این که زیاندهی خودروسازان در حالیست که مردم نیز در راحتی به سر نمی برند، می گوید: از آن جا که قیمت دستوری تعیین شده اختلاف زیادی با واقعیت دارد همیشه سود کلانی برای خریدار خودرو از خودروساز تضمین شده که نتیجه آن هجوم سرمایه داران به این بازار در دوسال و نیم گذشته شده این در حالیست که موارد کنترلی قوی پیش بینی شده اما بازهم شاهد ورود دلالان به بازار خودرو از طریق راه های مختلف هستیم.

منبع: خودروکار

کد خبر 424531

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =